Thema Energie

Zonne-energie, windenergie, andere schone energiesoorten en besparen op (vervuilende) energie. Het zit allemaal in dit thema.

Inspiratie

Ecoscan Energie

Het echte werk begint met de E-Scan die laat zien hoe duurzaam jullie al bezig zijn met energie. De E-Scan bestaat uit een lijst vragen. Heb je hem ingevuld? Dan weet je gelijk waar je mee aan de slag moet om badges te scoren.

De E-Scan energie heeft negen doelstellingen met toffe, duurzame acties. De eerste 3 doelstellingen zijn gericht op bewustwording en educatie (`Wij leren wat energie is, wij leren hoe we energie besparen en wij leren wat duurzame energie is`) De volgende 4 doelstellingen richten zich op duurzaam gedrag (`Wij doen duurzaam met gas en warmte, wij doen duurzaam met elektriciteit, wij doen duurzaam met vervoer en wij meten = weten´)
De laatste 2 doelstellingen gaan over duurzame aanpassingen aan het schoolgebouw (´Ons schoolgebouw is duurzaam met gas en warmte en ons schoolgebouw is duurzaam met elektriciteit´).

Heb je alle acties binnen de doelstelling uitgevoerd? Dan verdien je een unieke badge! Kies welke acties je wilt doen en vertel ons wat je hebt geleerd op de website!

Hulp nodig?

Pre-U Junior laat scholen en leerkrachten zien hoe je op een hele leuke manier laagdrempelig aandacht kunt besteden aan wetenschap en technologie in de klas. Project E is een mooi begin om scholen en leerlingen bewust aan de slag te laten gaan met het thema duurzaamheid!

Hoe gaan wij jullie helpen?

Pre-U Junior heeft een breed aanbod aan activiteiten voor in de klas of met de hele school! Speciaal voor Project E zijn onderzoeksopdrachten ontwikkeld om meer te leren over duurzaamheid. Ook kun je in de klas aan de slag gaan met het Zaboekie of Xperimenta magazine om leuke experimentjes te doen over energie of licht. Of breng een bezoek aan het leerlingenlab waar leerlingen in het lab zelf water zullen gaan zuiveren.

Contactgegevens

Neem snel een kijkje op de website van Pre-U Junior of stuur een mailtje naar pre-u-junior@utwente.nl of bel 053 489 4890.

Inloggen

Ja! We gaan voor duurzaam en doen mee met Project-E.

We willen meedoen aan Project-E. We ontvangen graag zo snel mogelijk de E-Box en gaan aan de slag. Omdat we ons aanmelden voor het einde van het schooljaar 2015-2016 maken we gebruik van de FilmVoucher en krijgen we hulp bij het maken van de videoclip. En ontvangen binnenkort de E-box.

×